Het leven zoals het is: Japan

Saturday, September 23, 2006

Zaterdag 23 september

Hoi allemaal!

Vandaag hebben Ruben, Judith en ik een tripje ondernomen naar het Expo'70 Commemorative Park. Twee treinstationnetjes verder en een stevig stukje stappen op de kaart. Onderweg vonden we ook nog een Budokan of Martial Arts Center, waarvan ik het niet kon laten om toch maar even aan de Japkes te gaan vragen of we even binnen mochten kijken. We werden heel hartelijk ontvangen en konden zo de training van de kendo (zwaardvechten) en een wedstrijd van kyudo (boogschieten) zien. Kendo was indrukwekkend omdat al die Japanners met hun helmen en pakken er gewoon angstaanjagend uitzagen en kyudo was heel erg knap! Om zo'n boog te kunnen opspannen moet je heel sterke armspieren hebben en zeer beheerst, gedisciplineerd bewegen. Er deden veel vrouwen mee, waarvoor ik stuk voor stuk veel respect heb. Het was prachig om te zien hoe ze in hun gepaste kledij vanaf een paviljoen over een grasperkje de roos probeerden te raken.
Wat later kwamen we dan toch aan in het Commemorative Park aan. Het beeld dat ze er opgericht hebben voor de expo van de jaren '70 is ronduit afschuwelijk, maar verder is het een prachtig park. Vandaag was het de nationale feestdag van het begin van de herfst en dus liep er gigantisch veel volk rond, maar toch liep je elkaar niet in de weg, tenzij aan de kraampjes. Er bleek een soort beurs voor kinderen rond verkeersveiligheid aan de gang te zijn. Ze deden alles om kinderen verkeersbewust te maken. Met alles bedoel ik ook alles: een K3-achtige show over het verkeer, les over 'de auto', fietstochtjes in visvormige fietsen, enz.














Toen we genoeg hadden van de drukte daar, besloten we dan maar het 'japanse tuin'-gedeelte van het park te bezoeken. Dat was heel mooi met veel vijvers en grote bonsai, azalea's op de top van de heuvel en ik kwam er dan ook helemaal tot rust. Zalig!
De weg terug leek redelijk lang, waarschijnlijk omdat we de voorbije dagen al redelijk wat rondgestapt hebben en in het park dan ook nog eens. Misschien zou eens fiets wel handiger zijn...
Maar ja, veel wandelen is gezond en ik denk eraan om in de 'backpacking'-circle te gaan....

4 Comments:

Blogger tummyfish said...

Het was inderdaad heel leuk he Hildesama. De fotootjes zal ik proberen ergens up te loaden zodat al je vrienden je kunnen zien poseren met de vreemde muizenjappen!!

05:10  
Anonymous Anonymous said...

Kben net eens op de site van Judith gaan piepen, op zoek naar fototjes. Hilde uw kimonoachtig pakeje is om te stelen... Weliswaars niets vergeleken met uwe kampoutfit. En uw schooluniform mag er ook wezen! Britney Spears zou jaloers zijn!

19:01  
Blogger Hilde said...

hmmm.. anoniem, wie zou dat kunnen zijn?

05:01  
Anonymous Anonymous said...

yo mieders! goe da ge de link nog is hebt gestuurd, want ik vond em nergens. ge hebt et wel goed precies ginder achter. ge hebt naar t schijnt al bellekes voor mij zien hangen, das al e goei begin he ;) zie maar da ge rap int hebt da ge op msn kunt komen.t is ier wel rustig nu, geen kleine drukke poedels die eel den tijd rondlopen. k ben vorige week met de moto nog is op circuit gaan rijde, ma da had ge wel gezien in uwen agenda wss he. k zal u daar ook wel is fotos van bezorgen. uw collaga hangt toch bove uw bed op he, of moogt ge daar niks tege de muur hange? kan zijn he met die rare dwergskes.oe was de eerste schooldag? ik ga ondertusse ook trug naar t school, k heb al trug opnieuw leren schrijven in die schoon schrift boekjes van t eerste leerjaar enz.... die anonieme van ier boven das celine trouwens. ma seg ik hoor nog wel van u!


(k heb gistere kroketten gegete, njam njam)



sluuu

10:35  

Post a Comment

<< Home